Sunday, 13 May 2012

Happy Mothers Day.

Assalamualaikum w.b.t seperti yang kita tahu hari niey merupakan hari ibu.. Actually aku ada terbaca sedikit info berkaitan hari ibu nee..Yang aku dengar ia haram di sambut oleh umat islam.. Mahu tahu sebab kenapa..Menurut Ustaz Azhar Idrus Hari Ibu merupakan Hari Mother Chruch atau Ibu Gereja Kristian..Ermm kesahihan nyaa niey aku sendiri pun tidak tahu.. Tapii bagi aku hari2x pun hari ibu..Hari2x pun kita patut sayang ibu..Kan ?? Cuba kamu semua fikir selama sembilan bulan ibu kandungkan kitaa..Tidak terbayang bertapa peritnyaa pengorbanan beliau..So, tidak salah kan kalau kita semua patut mnyambut hari ibu hari2x jika di bandingkan pengorbanannyaa selama ini..Aku sedih hari niey.. bangun pagi2x jak aku lupa tuk wish sama mama ku..Aku sendiri lupaa..N tengok2x adik ku bangun jak trus pergii cium mama ku n wish hari ibu.. Kemudian datang seorang lagii adik ku datang dengan membawa kad ucapan..even dia baru 8tahun,,dia berusaha buat kad tu..Huhu Dalam kad tu ada lirik2x laguu..Aku amati betul2x rupa2xnyaa lagu Maher Zain.. Number One For Me tajuknyaa..Kretif laa aliya nee..Heheh Thumbs up sayangg. :) Punyaa sedih aku.. apalagii aku pun wish laa dekat mama ku.. Aku kata selamat hari ibu mak.. Macam begitu jak.. Then aku tanyaa tidak jalan ka ari nee mak,kan hari ibu..Hehe Actually di sini i just want say that i love her so much..Aku bersyukur dilahirkan di rahim mamaku ini..Di besarkan oleh beliau..Even waktu aku kecik2x dulu aku di jaga oleh nenek ku..Sehingga la umur ku 14 tahun baru aku sebumbung ngan mama ku..So tahun nee umur ku sudah mencecah 18 tahun so..mahu masuk 4 tahun lebih la kami sama2x..Aku bersyukur di kurniakan mama begini..Tidak suka marah n kekdang beliau suka mengiakan sejaa apa kami buat..Terbukti bila aku bercouple mama ku diam2x sejaa..Hallo.. diam2x tidak bererti dia suka anaknyaa n mendorong anaknyaa untuk berbuat maksiat tapii kalau aku tanya mama ku kenapa dia tidak marah aku bercouple dengan ringkas dia cakap 'Mama pun pernah muda macam kau eyna'..Niey lah hebatnyaa mempunyai ibu macam diaa..Actually dia tidak banyak kongkong aku,,cuma kekdang sikap aku buat dia marah laa.. Paling dia tidak sukaa ialah aku kaut membebel adik2x ku,,Walauapapun yang terjadii aku tidak akan lupakan dia..InsyaAllah n aku harap aku akan menjadi anaknyaa yang berjayaa..Aminnn Bukan setakat berjaya malah menjadii anak yang solehah dan akan membangakan beliau kelak..Aminn
YOU ARE NUMBER ONE FOR ME MOM..N ALWAYS BE.. I LOVE YOU NURHAINI BINTI BEDULALLI.. Moga sihat2x selalu n tabah melayani kerenah anak2x mu inii.. Muahhhhh

Saturday, 12 May 2012

Cabaran Di Awal Pra-U

Hey Guys..Lamanyaa tak uptade blog.. soryy sejak akhir2x niey aku busy urus pasal sambung study ku..Fuhh,, cerita pasal smbung study buat aku tertekan.. apa tidak satu tawaran pun aku tidak dapat.. Tapii aku tetap bersyukur laa even tidak dapat matriks,maktab or upu..Allah masih membuka jalan buat aku untuk sambung study di tingkatan 6..eehh nama dia bukan tingkatan 6 sdh okayyy.. Sekarang orang panggil dia pra-U laa sdh(menyedapkan hati).. Terus terang aku tidak suka dengan pra-U niey.. dulu waktu form5 aku masi ingat lagii.. aku pernah cakap yg aku tidak mahu sdh belajar dia sekolah.. memakai baju sekolah, mengikut peraturan sekolah..Kononyaa mahu ke universiti..Cara hidup pelajar ala2x U gitu.. Tapii apa kan daya Allah telah menetapkan segala2xnyaa buat aku.. Cuma apa yang aku perlu buat sekarang ialah belajar rajin2x yaa.. YAAA !!! Belajar!! Tidak boleh main2x sdhh.. Even aku kurang happy dengan keputusan ini..tapii aku tetap bersyukur Allah masih memberikan aku peluang untuk bersama2x rakan2x aku yang lain.. Yeahhh rakan2x aku..Untuk pengetahuan semua daripada 9 org kami berkawan hanya dua orang sahaja daripada 9 orang rakan aku yang dapat matriks iaitu Nurul n Dilla. N satu lagii rakan aku berjaya melanjutkan pelajarannya ke Mesir.. Alhamdulillah aku turat gembira dan bangga dengan diaa.. Even payah mahu relakan.. Tapii demi masa depan aku kena bersabar laa..So,,apa lagii yang selebihnyaa tu masuk form6 laa.. K laa dalam minggu nee kami cuma orintasi jerr.. Ada papa aku akan cerita lagii.. Kbaiii

Tuesday, 6 March 2012

~~KAMI~~

Ermm hari niey aku mahu story tentang org aku sdh aku anggap sebahgian drp hidup aku..Mereka yg bergelar sahabat,keluarga n juga adakalanya MUSUH buat aku..heheh Musuh apabila tyme EXAM sbb semua berlumba2 mahu dpt keputusan yg lbih baik.. Erm , wktu aku tlis entry niey.. aku tahu apa yg sedang aku n kwn2 ku rsa pada saat ini.. Yaa,, satu perkataan saja sdh mngambarkan betapa takutnya kami semuaa..Kan kwn2x ?? huhu SPM yaa ini lha yang membuatkan kami semua tidak senang dduk buat masa ini.. Dua minggu lagii bukan masa yang cukup lama untuk kami semua.. Memandangkan kami semua ANAK2X MANJA yang tidak di benarkan untuk KERJA sementara menunngu RESULT keluar.. Masa itu sngat singkat buat kamii.. Aku harap Allah permudahkan segalanyaa buat kami Enik,Ayka,Nul,Eyna,Iyma,Yun,Aysha,Nana n Padilla. Aku harap semua kami niey dapat keputusan yang cemerlang dan gempak.. YaAllah kau permudahkan lha segala urusan kami dengan kehendak mu.. Dan Puaskan lha hati kami sesudah kami belajar dan berusaha dengan gigih dengan mendapat keputusan yang CEMERLANG kelak.. Amin Yarobbal Alaminn..


Monday, 5 March 2012

Nurul Atiqah Bte Aliff Mohd Nordin

Assalamualaikum all the readers..Hari nee aku mahu cerita tentang seseorang yang sangat3x ISTIMEWA buat akuu..Namanyaa Nurul Atiqah Binti Aliff Mohd Nordin a.k.a Ayka..Dengar nama jak sdh cukup cntik kan?? Begitu juga dengan orgnyaa..Aku knl dia nee waktu Form 3..Waktu tue ak ada gaduh dengan seorang PEREMPUAN tue..Perempuan tue kira kawan baik aku.. Kira rapat lhaa..Punca kami gduh..Tidak dapat d knl pasti lagii sbb dah lama.. hee Yg pling penting aku ada ckap yg dia nee mcm DORAEMON.. Wuiseehhh jhat kan aku?? Aku thu jugaa ak jhat.. huhu Mhu di jadikan cerita..wktu tue ada Ayka jak yg balik2 temankan aku.. Sama seorang lagii kawan ku..Namnya Nur Fadhillah Mohammad.. Di kelas tue kami 3 orang jak lha selalu sama2..  Mahu di jadikan cerita..Start dari situ lha aku rapat ngan Ayka.. Aku masih ingatt sebelum PMR tue kan kmi berTiga sama2 SOLAT ..hahha Tue pun gara2 mhu EXAM.. hehe Dan gara2 Ayka juga lha ak dapat knl dengan geng2 GILA  ku yang sekarang niey.. Antaranya Chong Yung Kong a.k.a Annellis Nurhayati, Ernikatasha Kadir, Rimayani Amir, Dianna Maxy Self, Nur Aishah Bacho, Nurul Syahirah, n tidak terkecuali yang termasuk dlam geng aku Nurul Atiqah Aliff Mohd Nordin n Nur Fadhillah Mohammad.. Di sini juga aku mhu ucapkan sama Ayka.. Yg AKUSAYANG KAU. !! YaAllah Jangan kau pisahkan aku dengan DIA.. !!
About Her ::

  • Nama penuhnyaa Nurul Atiqah Binti Aliff Mohd Nordin
  • Tarikh Lahir 18/5/1994
  • Bangsa Arab mix Bidayuh (that's whyy dia cntikk sngatt)
  • Warna kegemaran MERAH
  • Baik.Peramah,n Happy Go Lucky
  • Cuma dia niey kalw HAPPY ,happy btul
  • Sedih.sedih btul..
  • Kuat mkan..hehe Kan Ayka >>jgn mrah yerr..

Tuesday, 28 February 2012

Sayang Kau.

Aku sayang sama adik ku.. mahu tahu knpa aku sayang betul ngan dia.. Sebab aku suka buli dia.. hehe
Aku suka takut2kan dia ..pdahal prkara tue bkan btul pun.,.Yg c adik nee percaya juga.. Dia kan lurus bendul.. hahha Balik jak dia dari skola..perkara pertama yang aku akan tanya dia.. "Ira satu ringgit" ..haha
Dia kan ada hutang ngan aku..Yg ak pelik lha kan hutang nya bukan bnyak pun..tp pnya pyah nak bayar..Fuhh
Alasan yg slalu dia bagii "Kak lapar aku tadi di skola;Jadi ak terbelanja duit ku" ndak pun "kak,td d skola ak bayar utk yuran Chemist ku.. Hhaha
Actually, ak mhu mngaku yang ak nee memang kuat korek duit adik ku.. Hahha Oleh kerana aku yang bayar BB .. so kalau dorang mahu on9 kena lha bayar.. 1 jam 1 ringgit.. Hhaha Jahatnyaa aku.. hhehe
Tapi walau bagaimana pun aku tetap sayang dengan kau Dek.. hehhe Apatah lagi kalau sdh tengok mukanya kalau tidur.. KESIANNN..
I HEART YOU..